Landgoed Het Kervel bij Hengelo Gelderland

Het Kervel is een weinig bekend landgoed ten westen van het Gelderse Hengelo. Het uit de 19e eeuw daterende landhuis is reusachtig en in gebruik bij een religieuze stichting, Elias. Het terrein is niet bijzonder groot maar er staan wel enkele indrukwekkende oude bomen. 
Hier de zeer pittoreske Amerikaanse Eik (Quercus rubra), fraai breed uitgegroeid met een korte stam, die zich snel splitst in vier zware substammen.

Rob Weimer bij dezelfde Amerikaanse eik op 7 april 2008. Met een stamomvang van 583 cm (april 2008) is dit de dikst bekende Amerikaanse eik in Gelderland.

Naast het huis staat ook een prachtige Bruine Beuk met een indrukwekkende voet. De stamomtrek is 538 cm. Helaas is de omgeving nogal rommelig.  

De derde uitblinkende boom is deze treurbeuk. Sinds augustus 2007 is hij dubbel treurig, nadat een enorme, dubbele tak is afgescheurd. De eigenaren wilden de beuk laten kappen, omdat de takval op een zeer rustige dag plaats vond. De kroon vertoont meer zwakke plekken en het is niet echt veilig om onder de beuk te picknicken. Al enkele jaren heeft men de beuk echter laten staan. 

Home Nederlandse Versie-----Inhoud van deze website-----Amerikaanse eik----Beuk------Home English Version